Imbolc

Imbolc

Imbolc wordt rond 1 februari gevierd. We vieren dat de winter bijna voorbij is,  dat de dagen lengen en dat de lente er aan komt! Na de naar binnen gekeerde winterperiode -een tijd van rust en nadenken- is dit een periode van reiniging onder invloed van de vernieuwende kracht van de zon.

De winter nadert zijn einde en dat voelen we ook binnenin. Wij luisteren naar de verborgen stemmen van de Aarde en gebonden als we zijn aan de ritmen van het universum luisteren we naar stemmen die diep in onszelf verborgen zitten.

De patroongodin van Imbolc is de Godin in haar maagdaspect, de Godin van de Dageraad en van het Vuur. Het vuur van de inspiratie en creativiteit, de eerste vonk van  vruchtbaarheid en nieuw leven.  Tijdens de vieringen van de Clan roepen  we de keltische Godin Brigid vaak aan met Imbolc. Brigid is een Triple Goddess, een Godin met een drievoudig aspect. Ze is de Godin van geneeskunde en vruchtbaarheid, van onderwijs en poëzie en van de smeedkunst. Zij werd van oudsher vereerd met Imbolc!