Beltane mokka-framboos-chocotaart

Beltane is een ideale tijd voor Handfasting, een zeer persoonlijke wijze om te trouwen. Deze taart geeft een extra aanraking aan het feest, home-made, vol van smaak en verlangend naar meer…

Ingrediënten voor de cake (springvorm van 18 cm)

  • 250 g roomboter
  • 175 g suiker
  • 150 g tarwebloem
  • 100 g maizena
  • 25 g cacaopoeder
  • 9 g bakpoeder
  • 4 eieren

Ingrediënten voor de afwerking

  • 250 g frambozenjam
  • 70 g chocoladepudding poeder
  • 375 ml melk
  • 175 g roomboter
  • 40 g poedersuiker
  • 30 g suiker
  • 12 g instant koffie
  • 100 g frambozen
  • 30 g merengue

Recept

  • Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 170ºC.
  • Voeg de suiker bij de boter en mix dit geheel luchtig. Roer de eieren erdoorheen. Voeg de bloem, maizena, cacao en bakpoeder toe en mix 3 minuten.
  • Giet het mengsel in de springvorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
  • Meng ondertussen in een kopje de puddingpoeder en suiker met 6 eetlepels melk. Breng de overgebleven melk al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg het pudding mengsel al roerend aan de melk toe. Laat dit onder voortdurend roeren nog 2 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken. Giet het over in een kom en voeg de koffiepoeder toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Om velvorming te voorkomen kun je folie direct op de pudding leggen.
  • Als de cake klaar is, laat deze dan goed afkoelen.
  • Als zowel de pudding als de cake zijn afgekoeld, snijd je de cake horizontaal in 3 plakken. Smeer op de onderste plak 1/3 van de frambozenjam. Leg de middelste plak cake er bovenop. Smeer de bovenkant in met de helft van de overgebleven frambozenjam en leg de laatste plak er bovenop.
  • Voeg de poedersuiker bij de boter en mix het luchtig. Voeg in kleine stapjes het puddingmengsel toe. Smeer de cake helemaal in met dit mengsel.
  • Verdun de overgebleven frambozenjam met water en giet dit lichtjes over de cake. Versier de taart met frambozen en breek de merengue over de cake.
  • Laat de cake een paar uur tot een nacht opstijven in de koelkast. Ik weet dat het moeilijk is om te wachten, maar het wordt er nog lekkerder op!

Tip: Deze overheerlijke taart laat zich gemakkelijk invriezen. Zorg wel dat je het langzaam laat ontdooien, bv door de taart een nacht in de koelkast te bewaren voordat je het nuttigt.

Liefdevol Beltane gewenst!

Dit recept is geïnspireerd door Schokomokka-Magie uit de Creatieve recepten van Kaiser, een boekje dat meegeleverd werd bij een Kaiser springvorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *