Imbolc Heksenpotje

Wat een overheerlijk gerecht! Licht en vol van smaak, gemakkelijk en snel om te maken, gemakkelijk te variëren en aanpasbaar voor iedereen. Smullen maar!

Ingrediënten voor 3 pannetjes

  • 270g Bladerdeeg (1 grote rol)
  • 350g Garnalen (met knoflook)
  • 100g Shiitake paddestoelen
  • 1 dikke prei
  • 100g geraspte kaas
  • 4 eieren
  • Ketjap asin
  • 1 bouillonblokje
  • 3 pannetjes (geschikt voor de oven) of kleine ovenschalen

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de prei in hele dunne ringen en snij de shiitake in stukjes.
  3. Snij de bladerdeeg in stukken groot genoeg om de bodem van de pannetjes te bedekken en over de rand uit te steken. Leg ze in de pannetjes en zorg dat het goed in de randen aansluit (rek het deeg eventueel wat uit). Maak de uitstekende delen een beetje vochtig.
  4. Bak de garalen op hoog vuur tot ze gaar zijn, en leg ze apart.
  5. Bak de shiitake in een andere pan en voeg een scheut ketjap asin toe. Leg de shiitake apart zodra ze klaar zijn.
  6. Bak de prei in het vocht van de garnalen en kruimel er halverwege een bouillonblokje over.
  7. Breek de eieren in de pan waarin de shiitake zijn gebakken, voeg een scheut ketjap asin toe en roerbak de eieren.
  8. Zet de pannetjes 10 minuten in de oven.
  9. Haal de pannetjes uit de oven, en vul de pannetjes met de vulling (voor iedereen naar wens) en bestrooi dit met de kaas. Zet de pannetjes nog 15 minuten terug in de oven totdat de uitstekende delen van de bladerdeeg goudbruin zijn.
  10. Serveer het met een onderzetter en een waarschuwing dat de pan heet is! En vervolgens genieten maar!

Happy Imbolc !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.