Imbolc Room

Heerlijke banketbakkersroom! Je kunt dit gemakkelijk en snel zelf maken. De room kan gebruikt worden voor puddingbroodjes of een trifle, mogelijkheden genoeg. Dit is een heerlijk toetje of snack dat licht valt, en dat is fijn na de Yule-tijd!

Ingrediënten voor de room

  • 500 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gr suiker
  • 45 gr maïzena
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de puddingbroodjes

  • Imbolc Room
  • Witte puntjes
  • Poedersuiker (om te bestuiven)

Ingrediënten voor de trifle

  • Imbolc Room
  • Merengue
  • Slagroom of vanille pudding

Recept voor de room

  1. Giet 450 ml melk in een pan, en zet de overgebleven 50 ml even apart.
  2. Voeg het vanille extract toe aan de pan en breng dit aan de kook. 
  3. Splits de eieren, we gebruiken de eidooiers.
  4. Voeg de overige melk, de suiker en de eidooiers in een kom samen en klop dit goed door.
  5. Voeg de maïzena toe en klop dit tot een glad mengsel. 
  6. Giet al roerend, de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer ook dit goed door.
  7. Giet het mengsel vervolgens terug bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Het mengsel zal na korte tijd gaan binden en ineens snel dikker worden. Blijf ook dan stevig roeren. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal (bv. een ovenschaal), dit verkort de tijd die de room nodig heeft om af te koelen, en dek deze af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie direct op de room ligt, zodat er geen velvorming kan plaatsvinden.
  9. Laat de room afkoelen op het aanrecht of buiten. Als je de room koud het lekkerst vindt, zet dit dan een uur in de koelkast. Roer het dan opnieuw door zodat het weer romig is.

Recept voor de puddingbroodjes

  1. Snijd witte puntjes van boven tot halverwege in. Vul het midden van het broodje met de room.
  2. Bestuif met een beetje poedersuiker en genieten maar!

Bron: www.lekkerensimpel.com

Recept voor de trifle

  • Vul een doorzichtig glas met een laagje Imbolc Room
  • Breek de merengue in stukjes en strooi het over de room
  • Maak het geheel af met zelfgemaakte slagroom, of (als je niet van slagroom houdt) met een laagje vanille-pudding.

Happy Imbolc !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *