Imbolc wafels

Na het Yule seizoen kunnen we wel een versnapering gebruiken die goed te doseren is en lekker bij de koffie. Wafels zijn ook heerlijk als nagerecht als je er wat vruchten en/of slagroom aan toevoegd.

Ingrediënten voor 12 wafels

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g roomboter
  • 200 g bruine rietsuiker
  • 64 g kristalsuiker
  • 32 g vanillesuiker
  • 160 ml halfvolle melk
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren
  • beetje zout
  • Wafelijzer

Recept

  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Voeg alle suikers en wat zout bij de boter en mix dit met kneedhaken tot één geheel.
  2. Voeg de eieren, olijfolie en de melk toe en meng dit verder.
  3. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en kneed het tot een dik vettig deeg.
  4. Maak bolletjes van het deeg, en bak de wafels 4 minuten.
  5. Tip: Als het wafelijzer een anti-aanbaklaag heeft is invetten niet nodig!

Happy Imbolc !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *