Imbolc Maankoekjes

En de ruimte werd vervuld met een heerlijke warme citroengeur… Deze koekjes verrassen je met een frisse citroensmaak die heel goed past bij het zoete van de glazuur.

Ingrediënten voor ~35 koekjes

  • 220 gr zachte roomboter of margarine
  • 340 gr gemalen walnoten
  • 250 gr kristalsuiker
  • 185 gr bloem
  • 1 ei
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 1 tl vanille- of pepermuntextract
  • 0,5 tl zout

Ingrediënten voor het glazuur

  • 200 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2,5 el water

Recept:

  • Meng de walnoten, bloem, zout en de citroenschil in een kom.
  • Klop in een andere grote kom de boter, het ei, de suiker en het vanille-extract luchtig.
  • Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan de boter en de suiker. Mix tot alles goed gemengd is. Dek het geheel goed af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak in de tussentijd het glazuur: doe de poedersuiker, vanille en water in een kom en meng alles goed door. Verdun het glazuur met wat extra druppels water als het te dik is.
  • Als het deeg is gekoeld, verwarm de oven dan voor op 190ºC (heteluchtoven op 180 ºC).
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 0,3 cm en steek de koekjes uit met een halve maan koekjesvorm. Als je geen koekjesvorm met halve maan kunt vinden, kun je een ronde koekjesvorm gebruiken en aansluitend op de vorige uitgestoken vorm een maan uitsteken.
  • Leg de koekjes 1,25 cm uit elkaar op een niet ingevette bakplaat belegd met bakpapier. Bak 8 tot 10 minuten. Laat de koekjes na het bakken nog 5 minuten afkoelen. Verdeel of spuit het glazuur over de koekjes terwijl ze nog warm zijn.

Happy Imbolc !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *