Lekker als tussendoortje of als dessert, deze citroenkoeken zijn vooral lekker om te nuttigen op een warme zomerdag. Ze zijn zoetzuur en heerlijk fris ! Ze staan beter bekend als Lemon Bars.
Ingrediënten voor de bodem
Gebruik bijvoorbeeld een vierkante vorm met een diameter van 26 cm.
- 250 gr zachte roomboter
- 280 gr tarwebloem
- 150 gr kristalsuiker
- 1 eidooier (gebruik het eiwit bij de citroenlaag)
- Snuf zout
Ingrediënten voor de citroen topping
- 230 gram suiker
- 40 gram bloem
- 4 eieren (plus het eiwit van het ei dat in de bodem werd gebruikt)
- 2 citroenen
- Poedersuiker
Recept
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Mix de zachte boter en de suiker door elkaar. Voeg de eidooier en de zout toe, en tenslotte de bloem.
- Vet de bakvorm in en doe het deeg in de bakvorm. Spreid het deeg met de hand uit over de bodem.
- Bak de bodem 25 minuten lichtbruin in de oven.
Citroenvulling
- Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Voeg de suiker, bloem en de eieren toe en mix dit door elkaar. Laat het mengsel staan tot de bodem klaar is.
- Mix het mengsel nog eens kort en schenk het over de bodem uit.
- Zet de bakvorm terug in de oven en bak opnieuw 25 minuten zodat de citroenlaag opgestijfd is (maar wel nog zacht).
- Laat de lemon bars goed afkoelen, en snijd ze in vierkantjes. Bewaar ze in de koelkast. Serveer de citroenkoeken met wat poedersuiker.