Bij Mabon mag de warme, heerlijke heksenpudding, niet ontbreken. Home-made met precies dat beetje magie dat je van je grootmoeder ook gewend was. Dit recept is voldoende voor 6 porties.
Ingrediënten
- 4 eieren, gescheiden;
- 100 g geraspte pompoen;
- 200 g rietsuiker;
- 150 ml halfvolle melk;
- 5 el port (optioneel);
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder;
- 1/2 theelepel gemalen of geraspte gember;
- 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder;
- 1/4 theelepel zout;
- 1 mixer;
- 1 spatel;
- 2 kommen (1 groot en 1 medium);
- 1 ovenschaal (waar de soufflé bakjes in passen);
- ~1 l heet water (voor in de ovenschaal);
- 6 soufflé bakjes;
- Boter om in te vetten.
Recept
- Zet de waterkoker aan met ongeveer 1 liter water erin.
- Boter de soufflé bakjes in.
- Vul de ovenschaal met het kokend water, plaats het onder in de oven en zet de oven aan op 160ºC (electrische oven, 150ºC voor een hetelucht oven).
- Scheidt de eieren in 2 aparte kommen (doe het eiwit in de grootste kom). Klop het eiwit met de mixer tot het een slagroom-achtige substantie is geworden. Klop daarna de eidooiers in de andere kom tot een dik en citroenkleurig mengsel.
- Voeg bij de eierdooiers de overige acht ingrediënten toe en meng deze goed door.
- Voeg als laatste de eiwitten toe, en vouw deze door het mengsel met een spatel, doe dit niet met de mixer!
- Schep het pompoenmengsel in de beboterde soufflé vormen.
- Plaats de puddingbakjes in de oven, in het water van de ovenschaal (dit is om oververhitting tegen te gaan), en bak ongeveer 45 minuten. Houdt de oven goed gesloten, alleen spieken door het raampje!
Prachtig gedaan, ladies!!!