Mabon Spell

Dankbaarheid is de kortste route naar geluk! Mabon is bij uitstek een goed moment om je zegeningen te tellen. Wat heb je afgelopen jaar gezaaid en wat heb je daaruit kunnen oogsten?

De dagen zijn vanaf nu korter dan de nachten en de tijd voor introspectie nadert. Kijk vooral naar wat er goed is gegaan en welke zaadjes je de meeste vruchten hebben gegeven, zodat je weet welke zaadjes je opnieuw wilt gaan zaaien.

Ga eens voor jezelf na waar je dankbaar voor bent, en schrijf dit op een lijst. Trek hier tijd voor uit, mediteer, sport, wandel, droom weg bij de geuren van etherische olie, brandt wierook… ga er helemaal in op en neem je tijd.

Als je een lijstje hebt gemaakt, blader dan ook eens door je foto’s en afbeeldingen heen en zoek die foto’s, afbeeldingen of spreuken uit, die staan voor de onderwerpen die je hebt benoemd. Verzamel alles waar je blij van wordt en denk eraan om de boodschap positief te houden (je bent er ten slotte dankbaar voor). Het is niet altijd eenvoudig, bijvoorbeeld wanneer het afgelopen jaar in het teken heeft gestaan van ziekte of verlies. Toch moeten er lichtpuntjes zijn geweest, hoe klein dan ook. Ga hiernaar op zoek en vindt waar jij je kracht uit put.

Zoek een mooi fotolijstje dat je gevoel van dankbaarheid kracht bij zet. Je kunt dit lijstje ergens kopen of download het (blanco) fotolijstje dat je hiernaast ziet, in digitale vorm:

Maak een mooie collage waarin je alles weergeeft waar je het afgelopen jaar dankbaar voor bent geweest, en maak het je eigen gelukstafereeltje.

Foto door cottonbro van Pexels

Wees creatief, plak er knutselwerkjes van de (klein)kinderen aan vast, of steek die roos erin die je zo mooi tussen een boek hebt gedroogd. Denk aan alles waar jij blij van wordt. Als je het niet kunt ophangen, maak er dan alsnog een foto van en plak het in de lijst.

Als je de collage op je computer hebt gemaakt, druk het dan af. Zorg ervoor dat je de collage ergens fysiek in huis ophangt, zodat je jezelf regelmatig je geluk laat voelen.

Deze collage wordt een anker zodat je altijd dit gevoel van dankbaarheid kunt bereiken en weet waar je geluk ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *