Voeg eens wat lavendel, in combinatie met citroenraspt toe aan een cake! Het heeft een heel subtiele smaak. Hoe heerlijk is het om met Ostara bloemen te kunnen verwerken bij de Cake&Wine of gewoon in je koffiemomentje.
Ingrediënten (cakevorm van 24 cm)
- 120 gram boter (op kamertemperatuur)
- 120 gram suiker
- 2 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met een theelepel bakpoeder)
- 60ml melk
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 theelepel lavendelbloemen (gedroogd)
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel zout
Glazuur:
- Sap van 1/2 citroen
- 60 gram poedersuiker
Recept
- Haal de boter uit de koelkast en laat het zacht worden.
- Verwarm de oven voor op 180ºC en vet de cakevorm in.
- Was de citroen en rasp de schil.
- Klopt de (zachte) boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot ze goed opgenomen zijn. Zeef de bloem met het zout boven de kom en meng samen. Voeg de melk toe en mix goed.
- Voeg als laatste de citroenrasp, lavendelbloemen en vanille toe. Roer dit door en giet het in een cakevorm. Tip: Zorg dat je wat rasp en bloemen apart houdt voor de versiering van de cake.
- Zet de cake 45 minuten in de oven.
- Haal de cake uit de oven, laat hem volledig afkoelen in de cakevorm.
- Als de cake is afgekoeld, maak de glazuur door de poedersuiker te mengen met het citroensap en giet dit over de cake. Versier het glazuur met wat citroenrasp en lavendel bloemetjes.
Happy Ostara!
Bron: Naar een recept van Aurora Moon