Ostara vegan kwarktaart

Met deze taart haal je de lente in huis! Het is lekker, fris, laag in calorieën en vegan! De groene kleur is magisch en het is gemakkelijk te maken.

Ingrediëntenlijsten voor een kleine taart

Ingrediënten bodem:

  • 40 g pecannoten
  • 30 g pistachenoten, zonder schil
  • 20 g kokoschips of -vlokken
  • 90 g pitloze dadels
  • 1/2 tl vanille-essence
  • 1 snuf zeezout
  • 1 citroen (schil)

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 citroen (sap)
  • 1 kleine limoen
  • 450 g rijpe avocado’s (4 st)
  • 250 g biologische kwark
  • 60 ml ahornsiroop
  • 40 g kokosolie

Benodigheden:

  • springvorm van 18 cm. Voor een vorm van 24 cm, kun je alle hoeveelheden verdubbelen.
  • 30 g gehakte pistachenoten om de taart te versieren
  • 13 pecannoten om de taart te versieren

Recept

Bodem

  • Rooster de kokoschips of – vlokken in een pan tot ze lichtbruin zijn. Laat op een bord afkoelen. Indien de pistachenoten en pecannoten ongebrand zijn, bak ze dan ook even in de pan.
  • Leg een bakpapiertje over de bodem van het bakblik, zet de rand eroverheen en klem deze vast op de bodem. Het bakpapier wat nu uitsteekt kun je afknippen.
  • Was en rasp de schil van een citroen. Voeg de citroenschil met de noten, kokoschips, dadels, vanille essence, zout samen in een keukenmachine. Maal dit tot een kruimige massa.
  • Spreid de massa uit over de bodem van het bakblik en druk aan met de onderkant van een lepel. Zet dit weg in de koelkast.

Vulling

  • Smelt de kokosolie tot het vloeibaar is en laat afkoelen.
  • Verwijder de pitten van de avocado’s en snijd in grove stukken. Pers het sap van de citroen en de limoen uit over de avocado. Zorg dat er geen pitjes in vallen! Maak hier, met een staafmixer, een lobbige massa van.
  • Voeg deze massa samen met de kwark (giet eventueel aanwezig vocht van de kwark af), de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie. Maak er een smeuïge massa van.
  • Neem de bodem uit de koelkast en giet het avocadomengsel er overheen. Strijk glad met een pannenlikker of een lepel.
  • Dek de bakvorm af met wat aluminiumfolie en zet het in de koelkast. Laat het de hele nacht opstijven.

Afwerking

  • Haal de taart uit de vorm. Tip: steek een mes verticaal tussen de bakvorm en de taart en snijd het langs de hele cirkel los van de bakvorm.
  • Decoreer met gehakte en hele nootjes.
  • Laat de taart niet te lang buiten de koelkast staan omdat de vulling dan minder stevig wordt.

Happy Ostara !

Bron: Naar een recept van Natascha Boudewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *