Romige eierpunch

Het beste toverdrankje om een groep in één keer in feeststemming te krijgen is deze romige eierpunch. Het drankje heeft een zachte onweerstaanbare smaak, het is wel alleen geschikt voor volwassenen. Heerlijk, zelfs als je geen liefhebber van advocaat bent!

Ingrediënten voor bijna een halve liter eierpunch

  • 4 of 5 eieren
  • 125 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 100 ml Korn (geen apfelkorn maar jenever)
  • 200 ml slagroom

Recept

  • Splits de eieren en bewaar de eierdooiers. Tip: Je kunt de eiwitten eventueel gebruiken om Fortune cookies mee te maken. Maak dan wel de eierpunch eerst en zet deze koud weg.
  • Voeg bij de eierdooiers de gezeefde poedersuiker toe en klop dit in 10 minuten tot een romige saus.
  • Voeg het merg van het vanillestokje, de Korn en de room toe en klop opnieuw 10 minuten.
  • Giet het drankje in een schone afsluitbare fles en bewaar in de koelkast.
  • Het is maximaal 1 week houdbaar, mits gekoeld.
  • Ga er eens goed voor zitten, dit is zó lekker !

Reacties zijn gesloten.