Ostara Spell: Laat de lente binnen

In deze tijd waarin ziekte en beperkingen een hoofdrol spelen is het des te belangrijker om onze zegeningen te tellen. De lenteperiode is een goed moment om na te gaan waar we staan en waar we wel nog van kunnen genieten.

stara geeft het begin van de lente aan, de zon laat zich weer wat vaker zien en de natuur komt zienderogen weer tot leven.

Laad je op in de zon

Ga naar buiten en maak een ommetje door je tuin, buurt, het park, het bos of het strand. Zoek rustige oorden op, en bewonder hoe de natuur tot leven komt. Ga in de zon zitten en geniet van de warmte op je huid. Sta eens stil bij de voorjaarsbloeiers en de bloesem en neem het beeld, de geluiden, de geuren en de warmte helemaal in je op. Laad jezelf op met lichte, warme en oplevende energie.

Tel je zegeningen

Eigenlijk zijn we heel erg verwend. Onze voorouders (en dan bedoel ik slechts 1 à 2 generaties geleden), kenden in elke generatie wel de ontberingen van oorlog, honger, overstromingen en ziekte. We zijn het “normaal” van onze voorouders (gelukkig) vergeten. De beperkingen die we nu met zijn allen voelen komen daardoor niet minder hard binnen. Zeker na een lange winter willen we ons bekende “normaal” dolgraag terug. Om deze moeilijke tijd te doorstaan kunnen we de aandacht verleggen naar wat er nu wel is.

Never waste a good crisis

Winston Churchill

Winston Churchill zei: “Verspil nooit een goede crisis”. Vaak hebben groei en verbeteringen een crisis nodig om tot realisatie te kunnen komen, zowel in de maatschappij als in de persoonlijke sferen. Een crisis legt de gebieden bloot waar verbeteringen nodig zijn.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Johan Cruijff

De uitspraak van Johan Cruijff: “Elk nadeel heb zijn voordeel” leert ons nog een wijze les: hoe zwaar de nadelen ook wegen, er komen ook altijd nog voordelen uit voort, hoe klein dan ook. Probeer deze voordelen te benoemen, en zoek naar een manier om ze in je leven te houden als de crisis voorbij is.

Wie weet, kun je nog wat toevoegen of wijzigen aan je goede voornemens voor het komende jaar (Geschenk aan de Godin). Denk hierbij aan de verbeteringen die nodig zijn en aan de voordelen die je wilt opnemen in je leven.

Breng de lente in je huis

Fleur je tuin op met bloembollen, zet een bloemstuk in het teken van nieuw leven op tafel en maak wat mooie recepten die Morrighan heeft verzameld. Als aanrader kun je de Ostara olie in een oliebrander gebruiken om een heerlijke geur in je huis te brengen.

Je kunt ook een lentestukje zelf maken. Beschilder lege of plastic eieren. Volgens de traditie, kun je wensen kracht bijzetten door deze op de eieren te schrijven. Steek de eieren op ijzerdraad (of electriciteitsdraad), en als deze dik genoeg zijn, kun je er vormen van buigen. Steek de eieren in een mandje met bollen, zoals hyacinthen en krokussen. Dit vrolijke lentestukje herinnert je eraan dat je wensen groeien en steeds dichterbij komen.

Ostarastukje met hyacinten, narcissen en beschilderde eieren.

Bright Ostara Blessings!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *