Beltane Champignonbroodjes

Heerlijk om van te genieten bij een lunch in de zon. Een hartig gerechtje waar je blij van wordt.

Ingrediënten

  • 4 Boterhammen
  • 1 bakje champignons
  • 1 rijpe avocado
  • 1 citroen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel balsamico
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1/2 theelepel sambal
  • Peper en (zee)zout naar smaak
  • Eventueel garneren met zonnebloempitten
  • Eventueel garneren met 2 theelepels bieslook

Recept

  1. Rooster de 4 boterhammen in 5 minuten op 200ºC in de oven.
  2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel eruit in een kom. Prak de avocado tot moes.
  3. Snijd een sjalotje heel fijn en voeg dit met de sambal toe aan de avocadomoes.
  4. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Bak de champignons in olijfolie met de balsamico en knoflook.
  5. Leg de boterhammen op een plank en smeer de avocadomoes erop. Daarna kunnen de champignons erop. Snijd het brood schuin doormidden. En nu smullen maar !

Happy Beltane !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *