Heerlijk om van te genieten bij een lunch in de zon. Een hartig gerechtje waar je blij van wordt.
Ingrediënten
- 4 Boterhammen
- 1 bakje champignons
- 1 rijpe avocado
- 1 citroen
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel balsamico
- 1 theelepel olijfolie
- 1/2 theelepel sambal
- Peper en (zee)zout naar smaak
- Eventueel garneren met zonnebloempitten
- Eventueel garneren met 2 theelepels bieslook
Recept
- Rooster de 4 boterhammen in 5 minuten op 200ºC in de oven.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel eruit in een kom. Prak de avocado tot moes.
- Snijd een sjalotje heel fijn en voeg dit met de sambal toe aan de avocadomoes.
- Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Bak de champignons in olijfolie met de balsamico en knoflook.
- Leg de boterhammen op een plank en smeer de avocadomoes erop. Daarna kunnen de champignons erop. Snijd het brood schuin doormidden. En nu smullen maar !