Beltane Spell: Eer het leven

Vier, en eer het leven met Beltane. Zorg dat je veel hebt om dankbaar voor te zijn. Als dank voor hetgeen je, in je leven, is aangereikt, kun je dank brengen door offertjes te maken. Vrolijke offertjes die je in de natuur kunt achterlaten en bij iedereen een glimlach op het gezicht tovert!

Geef dank aan Moeder Aarde, geef terug aan Haar. Wees dankbaar voor de basis die het leven mogelijk maakt en van waaruit alles, wat we kennen, is ontstaan. Het gevoel dankbaarheid is een gevoel dat zich versterkt wanneer het gedeeld wordt, zo zegt Oprah Winfrey (vrij vertaald): “Hoe meer je dankt en viert in je leven, deste meer er te vieren valt !”

The more you praise

and celebrate your life,

The more there is

in life to celebrate.

Oprah Winfrey

Laat je bv. inspireren door een liedje, zoals die van Karliene – Mother Earth (gevonden op YouTube):

Karliene – Mother Earth (YouTube)

Een eenvoudige manier om offertjes goedkoop en milieuvriendelijk te maken is middels brooddeeg. De ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Je kunt werkelijk alles ervan maken, een schoteltje om nootjes te offeren, een wenshangertje voor in een boom of beeld een godin uit om je dank verder specifiek te maken.

Recept zoutdeeg

  • 2 kopje bloem
  • 1 kopje zout
  • 1 kopje water
  • 1 el zonnebloemolie of olijfolie
  • Eventueel kun je nog voedselkleurstof toevoegen

De olie zorgt ervoor dat het deeg gemakkelijk en glad kneedbaar is. Gebruik, naast je vingers, een sateprikker om het deeg te bewerken en om gaatjes te prikken om je creaties op te hangen aan een draadje.

Laat je creativiteit stromen! Je kunt steentjes, kristallen of schelpjes in het deeg drukken, maak een kaarshouder voor een theelichtje, imiteer steentjes die je in mandala-stijl verft, kneed runestenen of andere symbolen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Droog je creaties in de oven op 100°C voor 1 tot 3 uur, afhankelijk van de dikte van het deeg. Laat het deeg goed nadrogen.

Als je de offertjes aan Gaia, onze Moeder Aarde, aanbiedt, kun je je dankbaarheid uitspreken. Het mag dankbaarheid voor alles zijn, of voor iets specifieks. Je kunt ter plekke iets verzinnen of het volgende zeggen:

Geluk heeft me vandaag vervuld,

Al Uw gaven worden onthuld.

Intense moederlijke zachtheid,

A anvaard mijn nederige dankbaarheid !

Dankbaarheid aan Gaia – Vereluna

Als je je creaties liever dichtbij houdt, en niet in de natuur achterlaat, kun je ze eventueel met verf een kleur geven. Laat aub niets achter in de natuur dat de natuur kan schaden!

Triple Goddess wenst je

Happy Beltane!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *