Bloederige heksenvingers

Super grappig en eenvoudig te maken: afgehakte heksenvingers, compleet met bloed. Het maken van deze koekjes is echt kinderspel. Het vergt alleen wat durf en fantasie. En denk eraan: eet je eigen vingers er niet bij op!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 250 gram bloem (neem wat extra om te bestuiven)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram koude boter (in blokjes)
  • 100 gram bruine amandelen
  • 1 rode glazuurschrijfstift
  • 1 snufje kaneel
  • Zout

Recept

  1. Splits een ei, en bewaar het eiwit.
  2. Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker, boter, het eiwit en een mespunt zout toe. Kneed eerst tot een kruimig deeg.
  3. Verdeel het deeg in 20 stukken en vorm er vingers van. Maak ze lekker knokig zodat ze op echte heksenvingers lijken. Duw aan het eind van elke vinger een amandel in het deeg, dit is de nagel.
  4. Dek de vingers af met vershoudfolie en laat 30 minuten (of langer) rusten in de koelkast. Dit is om te voorkomen dat de vingers uitzakken in de oven.
  5. Verwarm de oven voor op 180° C.
  6. Leg de koude vingers op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak kleine sneetjes waar de vingerknokkels horen te zijn en bestrijk het lichtjes met kaneel.
  7. Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten lichtbruin en gaar.
  8. Laat 30 minuten afkoelen.
  9. Maak met de rode schrijfstift een bloederig randje langs het uiteinde.

Happy Samhain!

Eén reactie

  1. Wat een leuk recept, Morrighan! Mijn kinderen krijgen geen genoeg van deze heksenvingers, ze zijn gruwelijk en heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.