Samhain olie

Olie om te zalven of om te branden, het is gemakkelijk zelf te maken. Neem een basis van olie en voeg er kruiden in je tuin aan toe. Laat het 2 weken staan, haal elke dag de dop even er vanaf, giet af in een flesje en je olie is klaar!

Samhain Spirit olie

Ingrediënten

  • 1/2 kopje fijn gemaakte gedroogde eikenbladeren
  • Amandel olie
  • 2 theelepels zee zout
  • 2 fijn gemaakte eikels

Recept

  1. Mix alle ingrediënten in een kom en giet het mengsel in een pan.
  2. Laat het mengsel zachtjes aan de kook komen en laat 15 minuten sudderen.
  3. Haal de pan hierna van het vuur en laat het afkoelen.
  4. Haal het mengsel door een zeef en vang de vloeistof op. Giet de vloeistof in een luchtdicht flesje om te bewaren.
  5. De olie is na 24 uur klaar voor gebruik.

Samhain protectie Olie

  • 4 delen kaneelolie
  • 3 delen salieolie
  • 2 delen gemberolie

Magische rituele Olie voor Samhain

  • 2 delen sandelhout
  • 2 delen cypresse
  • 1 deel alsem
  • 1 deel taxus
  • 1 deel paardenbloem
  • 1 deel mirre
  • 1 deel patchoeli

Eetbare olie Samhain (zie foto’s)

  • 2 delen Olijfolie
  • 2 delen verse salie
  • 1 delen verse lavendel
  • 2 delen verse laurier
 Kruidenolie de koude methode

Als je kruidenolie volgens de koude methode maakt dan kan je bijna alle soorten kruiden, specerijen gebruiken, elke soort plantaardige olie met een neutrale smaak of olijfolie als je een wat uitgesprokenere smaak wenst is bruikbaar.

Gebruik het liefst zo goed en vers mogelijke ingrediënten, en was en droog de smaakmakers goed. Dit laatste geldt ook voor het flesje waar je de olie in wil bewaren, deze kan je het beste goed uitkoken voor gebruik.

Doe de kruiden in het flesje en vul dit aan met olie totdat de kruiden onder staan. Sluit het flesje nu af en laat het minstens twee weken op een lichte plaats staan maar niet in de zon. Na twee weken kun je proeven of de olie op smaak is en anders iets langer laten staan. Hierna giet je de olie door een zeefje in een schoon flesje.  Veel plezier!

Blessed Samhain !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *