Vegan Yule Cupcakes

Met Yule mogen we iedereen weer eens lekker verwennen, zonder aan de lijn te denken. Deze heerlijke romige cupcakejes zijn vegan en een genot, heerlijk voor Yule of gewoon zomaar.

Ingrediënten cupcakes

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 225 g bastersuiker
  • 150 g zuivelvrije margarine
  • 150 g zuivelvrije yoghurt
  • 150 ml zuivelvrije melk
  • 1,5 tl bicarbonaat van soda
  • 1 tl gemalen gember
  • 1/2 tl gemengd kruid
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • snufje zout

Ingrediënten kaneelbotercrème

  • 200 g zuivelvrije margarine (hoe vaster de boter, hoe beter de botercreme wordt)
  • 200 g poedersuiker
  • 50 g zachte lichtbruine suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • versiersels voor op de boterkrul

Recept cupcakes

  • Neem een muffinblik met 12 gaten met en bekleed deze met papieren vormpjes en verwarm de oven voor op  180°C.
  • Klop de margarine samen met de suiker tot een luchtig geheel. Doe hierna de yoghurt en melk erbij, ( geen paniek – het zal erop lijken ‘geschift’ is in dit stadium, maar het maakt echt niet uit!).
  • Zeef de bloem, bicarbonaat van soda, kruiden en zout in de kom en vouw zachtjes in om te voorkomen dat het uitkloppen van een van de lucht.
  • Verdeel het cakemengsel over de 12 cakevormpjes en bak ongeveer 18-20 minuten, controleer door er een spies of een breinaald in te prikken en als deze er schoon uitkomt is het gaar. Laat het afkoelen.

Recept kaneelbotercrème

  • Om de botercrème te maken, klop de margarine tot ze volledig zacht is. Zeef de suiker en kaneel er doorheen, (vooral belangrijk om de lichtbruine suiker die anders klonterig kan zijn. Klop tot een luchtig geheel.
  • Wanneer de cupcakes helemaal afgekoeld zijn. Spuit de botercrème erop, en versiering erop Werk af door een klein snufje meer kaneel over elke cupcake te strooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *